X

Перший електричний Rolls-Royce прибув до України

Ценник Rolls-Royce Spectre — 400 000 долларов

Свій перший серійний електромобіль Rolls-Royce Spectre британський бренд презентував восени 2022 року. Старт серійного виробництва розкішного дводверного купе планувався у четвертому кварталі цього року, тобто у жовтні. Одне з них вже прибуло до України. Знімки нового електромобіля, ще без номерних знаків опублікував ТопЖир.

Електричний Rolls-Royce Spectre називають наступником купе Wraith. Автомобілі схожі зовні і не лише формою кузова. Зокрема, Spectre успадкував від Wraith широкі суїцидальні двері, що відчиняються проти ходу автомобіля. Ідентичні у «дводверок» й бічних дзеркала заднього виду.

Rolls-Royce пропонує своє електрокупе у двох версіях: Cullinan та Phantom вартістю від 350 000 доларів. У топовій версії цінник Spectre може перевищувати 400 000 доларів. За цю суму власник отримає можливість насолоджуватися розкішним шкіряним салоном із зоряним небом на стелі, причому в абсолютній тиші.

У рух 5,5-метрового купе масою 3 тонни приводять два електродвигуни сукупною потужністю 585 к.с. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год — 4,5 секунди. Інформації про тип та ємність тягової батареї немає, але вона важить 700 кг та забезпечує до 515 км без підзарядки.

Читайте також:
Rolls-Royce Ghost причепурився на честь майбутнього сонячного затемнення