X

Перший електромобіль Porsche здивував запасом ходу в реальних умовах

Фактически запас хода Porsche Taycan оказался на уровне паспортного

Електромобіль Porsche Taycan 2020 вирішили випробувати в реальних умовах і заміряти його запас ходу. Результат приємно здивував і змусив скептиків замовкнути.

Для випробування взяли 680-сильний електрокар Porscsche Taycan Turbo. Його акумуляторна батарея на 93,4 кВтг забезпечує запас ходу в 450 км за циклом WLTP. Однак за американським циклом ЕРА (який вважається  реалістичнішим) Порше Тайкан може проїхати лише 323 км.

У Porsche поставили під сумнів дані ЕРА і взялися довести, що Taycan  далекобійніший. В результаті тестів електрокар подолав 442 км без підзарядки в змішаному циклі місто-траса і 463 км – в суто міській їзді.

Читайте також:
В Україні масово замовляють Porsche Taycan за 4 мільйони гривень

Якщо ЕРА вимірює запас ходу в лабораторії, то в Porsche вирішили перевірити його в реальному житті. Електрокари їздили на спеціально відібраних маршрутах у будні. При цьому швидкість була на рівні потоку машин, а іноді і трохи вищою. Клімат-контроль відключили тільки під час замірів запасу ходу виключно в міському циклі.

До речі, новий Порше Тайкан має непоганий попит. Вже надійшло 30 тис. замовлень на модель при тому, що за перший рік планують випустити лише 20 тис. авто. Нагадаємо, що ціни стартують зі 105 тис. євро за версію 4S.