X

Перший із 399 випущених суперкарів Ferrari Enzo продадуть на аукціоні

Автомобиль, принадлежащий двухкратному чемпиону «Формулы-1» Фернандо Алонсо, оценили в 5,35 миллиона долларов

Суперкар Ferrari Enzo, яким останні 12 років володів іспанський автогонщик Фернандо Алонсо, продадуть на аукціоні Monaco Car Auctions. Торги пройдуть в рамках аукціону L’AstaRossa, на якому продадуть ще 41 автомобіль Ferrari. Але найцінніший з них, безумовно, Enzo Алонсо, офіційно відомий як Scocca n.1., тобто перший із 399 купе, побудованих у 2002-2004 роках. Автомобіль у відмінному стані й проїхав близько 4800 км.

Жодних подробиць про історію володіння та рух автомобіля аукціонний будинок не надав. Відомо, що суперкар гонщика пофарбований у колір Rosso Corsa. У комплекті з автомобілем новий власник отримає Червону книгу Ferrari Classiche.

Також відомо, що карбонові сидіння суперкару обтягнуті чорною алькантарою з червоним декоративним рядком та червоним логотипом марки на підголовниках. Тоді як у більшості виготовлених Ferrari Enzo сидіння були оздоблені шкірою, текстилем або їх комбінацією.

Організатори аукціону розраховують продати суперкар гонщика за 5 мільйонів євро ($5,35 млн). У цьому випадку він стане найдорожчим із колись проданих Ferrari Enzo.

Суперкар оснащений 6,0-літровим безнаддувним двигуном V12 потужністю 660 к.с. Коробка — шестиступінчаста автоматична з підрульовими пелюстками. Привід — задній. Максимальна швидкість — 350 км/год. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 3,4 секунди.

Читайте також:
На аукціоні продадуть рідкісний універсал BMW E30 2.8 (фото)