X

Peugeot дала добро серійному 508 Sport Engineered

В модельной линейке Peugeot 508 появится «заряженная» версия с приставкой Sport Engineered.

Концепт-кар Peugeot 508 Sport Engineered французи показали навесні цього року на автосалоні в Женеві, але рішення про серійне виробництво «зарядженого» гібрида на підзарядці керівництво компанії ухвалило тільки зараз. За словами керівника марки Жана-Філіпа Імпарато, серійна версія концепту дебютує навесні 2020 року одразу в двох варіантах кузова: ліфтбек і універсал. Вже в березні копання планує оголосити прийом замовлень. Тоді ж французи обіцяють озвучити технічні характеристики новинок.

Читайте також:
У Peugeot з'явиться новий кросовер

Уже відомо, що “заряджені” універсал і ліфтбек Peugeot 508 Sport Engineered отримають 360-сильну гібридну силову установку і повний привід, хоча концепт міг похвалитися сукупною віддачею близько 400 к.с. і крутильним моментом у 500 Нм. Силова установка шоу-кара складалася з бензинової “турбочетвірки” 1.6 PureTech потужністю 200 к.с. і двох електромоторів: на передній осі потужністю 100 к.с., на задній – 200 к.с. Розрахунковий час розгону з місця до 100 км/год становив 4.3 секунди, а максимальна швидкість – 250 км/год. Запас ходу на електротязі — 50 км.

Перші «заряджені» Peugeot 508 Sport Engineered клієнтам доставлять у жовтні 2020 року. Це будуть перші серійні моделі марки потужністю понад 300 к. с. У найближчі роки до них приєднаються ще кілька спортивних гібридів.