X

Peugeot готує “зарядженого” конкурента для Volkswagen Golf R

Peugeot для стартовой линейки следующего поколения модели 308 готовит "заряженную" версию хэтчбека. Таким образом у Volkswagen Golf R появится еще один конкурент

У 2014-му році саме запуск моделі 308 ознаменував собою зміни в підході до дизайну всередині Peugeot. Слідом за цим хетчбеком у продаж надійшли успішні моделі 3008, 5008, 208 і 2008. І ось, через шість років із моменту запуску, стало відомо про швидкий вихід нової версії 308-ї моделі.

Читайте також:
Новинки Peugeot 208 і 2008 отримали нагороду Red Dot за свій оригінальний дизайн

Причому одразу в стартовій лінійці буде представлено і гібридний “хот-хетч” Peugeot 308 PSE. Гібридність автомобілю забезпечить платформа EMP2, яка дає змогу підключати електрифіковану трансмісію. Причому якщо базова 308-ма модель отримає електродвигун, який приводитиме в рух передні колеса, як і 1,6-літровий бензиновий движок, то для ентузіастів буде доступна й інша версія.

Читайте також:
Коронавирус не помешает слиянию Fiat Chrysler и Peugeot

У ній електромотор спрямовуватиме свою потужність на задню вісь. Це дасть змогу перетворити автомобіль на повнопривідний, причому підсумкова потужність становитиме близько 300 кінських сил. У комплекті йтимуть і інші зміни. Йдеться, зокрема, і про модернізацію шасі.

Peugeot 308, як і шість років тому, відводиться роль першопрохідця, який покаже новий напрямок розвитку компанії. При цьому точну дату запуску моделі поки що ніхто не знає. Найімовірніше, це відбудеться в 2022-му році після офіційної прем’єри оновленого хетчбека.

Читайте також:
Volkswagen испытывает первый заряженный электрокроссовер