X

Peugeot і Citroen перестануть випускати компактні автомобілі: в чому причина

Вскоре конвейер покинут автомобили Peugeot 108 и Citroen C1, но им на смену придут совершенно новые модели

Французька PSA Group найближчим часом завершить виробництво двох колись популярних автомобілів – Peugeot 108 і Citroen C1. Пежо і Сітроен змушені зняти моделі з виробництва через зниження попиту і посилення екологічних норм. Але ми вже знаємо, що на зміну цим Сіті-карам прийде компактний кросовер.

За іфнормацією Automotive News, ще два роки тому керівництво PSA ухвалило рішення продати Тойота частку заводу в Чехії, де на одній лінії складають Citroen C1, Peugeot 108 і Toyota Aygo.

У такого рішення є кілька причин. Передусім — уникнення збитків, яких виробник зазнає якраз у цьому секторі. За статистикою, останнім часом попит на сіті-кари тільки зменшується. Це доводять дані аналітичного агентства HIS Markit. У 2010 році на цей сегмент ринку в Європі припадало 10,9% продажу. До 2019 року частка в загальному продажу скоротилася до 7,4%. Цілком ймовірно, на тлі зростання популярності кросоверів і позашляховиків ця цифра зменшуватиметься і далі, і в PSA це чудово розуміють.

Читайте також:
Новейшего соперника VW Golf от Peugeot опять поймали на фото

Крім того, через посилення норм шкідливих викидів концерну доводиться встановлювати на найменші моделі дорогі системи фільтрації вихлопних газів. Нагадаємо, що незабаром PSA об’єднається з FCA і їй стануть доступні додаткові гібридні та електричні технології, які в майбутньому можна використовувати для створення нових моделей Пежо і Сітроен.