X

Peugeot презентував новий електрокросовер для конкуренції з Tesla Model Y (фото)

На ринок Європи виходить новий електричний кросовер Peugeot E-5008. Він у стандартній комплектації буде поставлятися із сімома сидіннями, чим не може похвалитися навіть прямий конкурент Tesla Model Y.

Новинка побудована на платформі Stellantis STLA Medium, на якій базується менший E-3008, але отримала більш довгу колісну базу. Вона досягає 2,9 метра, що дозволило встановити у салоні третій ряд сидінь. Об’єм багажника становить 259 літрів. І це менше, ніж у чотиридверного Mini Cooper. Але якщо опустити задні сидіння, його обсяг збільшиться до 748 л.

Оснащення салону новинки майже не відрізняється від соплатформенного E-3008. У нього увійшов 21-дюймовий вигнутий екран, який поєднує в собі цифрову панель приладів і мультимедійну систему. Є усічене рульове колесо, сидіння з електроприводом та функцією підігріву, кнопки швидкого доступу i-Toggles, слот для бездротової зарядки смартфона, фонове освітлення, безключовий доступ та адаптивний круїз-контроль. Оздоблення кабіни виконано зі шкіри та алькантари.

Електрокар виконаний в актуальній стилістиці марки та отримав фірмову оптику, стильну заглушку у передній частині з великим логотипом марки. Атлетичний капот відмінно гармонує з выштамповками по боках. Ще для моделі запропоновано двокольорове фарбування кузова, де дах завжди чорний. Завершують образ 20-дюймові колеса з аеродинамічним дизайном.

Базовий Peugeot E-5008 поставлятиметься з одним електромотором, розташованим на передній осі, на 214 к.с. потужності. Така версія оснащена батареєю на 73 кВтг і зможе проїжджати на одному заряді до 500 км. Також буде доступний передньопривідний варіант з віддачею двигуна у 231 к.с. Він отримає батарею на 98 кВтг, яка забезпечить пробіг до 660 км.

Читайте також:
У Києві помічено автомобіль Peugeot від дизайн-студії Chrysler

Топовий E-5008 оснащуватиметься двома електромоторами із сумарною віддачею 320 к.с. Запас ходу – 500 км. Ціни на новий Peugeot поки не оголошено. Очікується, що вони будуть на рівні 64 тисячі доларів для базової комплектації.