X

Peugeot випустить електровелосипед із місцями для трьох дітей

В продаже семейный электробайк появится в 2024 году

Компанія Peugeot Cycles, один із основних французьких виробників велосипедів, анонсувала одразу три нові моделі. Тріо електробайків позиціонується як моделі нового покоління. До нього увійшли міський Digital e-Bike, сімейний Longtail та вантажний Bi-Carrier. На ринку вони з’являться наприкінці 2023 — на початку 2024 року. Серед іншого їм обіцяно нові функції підключення, але про все по черзі.

Digital e-Bike для поїздок містом — самий футуристичний з трьох новинок. У нього V-подібна рама та мінімальний набір функцій. Сімейний Digital e-Longtail відрізняється подовженою задньою частиною із двома сидіннями для дітей. Для комфорту малюків з кожного боку від колеса передбачена підставка для ніг. А не впасти під час руху, їм не дасть металева рама, за яку можна триматися.

Вантажний Digital e-Front Load оснащений спеціальною ємністю для перевезення вантажів. Вона також може використовуватися для перевезення дітей. Як стверджується, у візку можуть розміститися одночасно троє малюків.

Жодних технічних подробиць про електробайки компанія не надала. Поки це лише концепти, але вже 2024 року вони поповнять лінійку серійних моделей бренду. Байки отримают набір нових функцій, які активуються через спеціальний додаток для смартфона. Серед них, протиугінна система та сигналізація, онлайн-навігація, геолокація, статистика маршруту та прогноз погоди.

Електробайки Peugeot Cycles нового покоління розробить стартап Beweel. Він же відповідатиме за виробництво та реалізацію. Тоді як нинішню лінійку розробила, виготовляє та продає компанія Cycleurope Industries, ексклюзивний ліцензіат французької марки.

Читайте також:
Виробник електричних байків показав баггі для ЗСУ

За даними Peugeot, минулого року продажі електровелосипедів у Європі досягли рекордних 5,5 млн одиниць. Це означає, що кожен четвертий проданий велосипед був електричним.