X

Pininfarina Battista встановив відразу два світові рекорди швидкості

Электрический гиперкар стал рекордсменом на дистанции в четверть и половину мили

Електричний гіперкар Pininfarina Battista став рекордсменом світу у драг-рейсингу. Рекордний заїзд відбувся на полігоні Natrax у індійському місті Індаур. За кермом знаходився тест-пілот Automobili Pininfarina Стефано Коста. Відрізок у чверть милі (402 метри) йому вдалося подолати за 8,55 секунди, на 0,03 секунди швидше за колишнього рекордсмена Rimac Nevera. Рекорд хорватського електричного спорткара протримався майже два роки, з квітня 2021 року.

Також на полігоні Natrax було зафіксовано другий світовий рекорд Battista — півмілі (804 метри) за 13,38 секунди. Крім того, електромобіль встановив два «місцеві» рекорди швидкості: максимальний рекорд швидкості для Індії та максимальний рекорд швидкості серед жінок-водіїв.

Їхніми авторами стали журналісти індійського підрозділу видання Autocar Хормазд Сорабджі та Ренука Кірпалані. Зокрема, Сораджі вдалося розігнати гіперкар до 358,03 км/год, покращивши колишнє досягнення на 26,03 км/год. Результат Ренукі — 357,1 км/год. Обидва досягнення підтверджені Федерацією автоспортивних клубів Індії (FMSCI), яка входить до FIA.

Pininfarina Battista укомплектований чотирма електродвигунами із постійними магнітами, сукупною віддачею 1927 к.с. та 2300 Нм крутного моменту. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 1,89 секунд, до 300 км/год — 10,49 секунд. Максимальна швидкість — 358,03 км/год.

Читайте також:
Електричний Skoda Enyaq став новим рекордсменом світу з дрифту

Під час рекордних заїздів в Індії гіперкар був «взутий» у шини Michelin Pilot Sport Cup 2.