X

Plymouth, Dodge та Ford: у США знайшли унікальну колекцію ретро-спорткарів

Автомобільні ентузіасти виявили в одному з американських штатів унікальну колекцію рідкісних спортивних автомобілів 60-х років. У покинутому складі перебуває близько 20 машин. Вартість деяких сягає мільйона доларів.

Частину цієї колекції становлять серійні версії спорткарів, які брали участь у чемпіонаті NASCAR. Серед них Charger Daytona 1969 року випуску, пофарбований у синій колір B5 Blue з білою смугою та синім інтер’єром. Також увагу привертає Plymouth Road Runner Superbirds з величезним антикрилом та аеродинамічним носом. Таких у колекції кілька, але в різних модифікаціях і з різними моторами.

Ще в колекції є Ford Torino Talladegas 1969 випуску і Mercury Cyclone Spoiler. Спорткари теж є рідкісними, тому що біли випущені тиражем близько 800 одиниць. Вони поставлялися з підсилювачем керма, збільшеними гальмами та 7,0-літровим двигуном V8 потужністю 335 к.с.

Автомобілі перебувають у різному технічному стані. Є такі, які досі на ходу, але потребують глибокого дітейлінгу, а є й екземпляри, які потребують серйозної реставрації. Також є ретро-авто після аварій (навіть із загорянням), які придатні лише як донори. Але все ж левова частка машин цілком може отримати друге життя.

Читайте також:
Справжня капсула часу: знайдено 31-річну Honda Civic EG без пробігу