X

Дорогою до конвеєра концептуальний електрокар Seat перетворився на Cupra el-Born

Компанія Seat минулого року на автосалоні в Женеві представила концептуальний електромобіль під назвою el-Born. Однак в останній момент виробник передумав виводити модель на конвеєр і випустив аналогічний електрокар, але вже під брендом Cupra. Серійний електромобіль отримав назву Cupra el-Born і надійде у продаж у 2021 році.

Новинка, як і її донор, базується на модульній платформі MEB. Незважаючи на це, вона отримала агресивнішу зовнішність, яка властива моделям спортивного підрозділу Cupra. Зокрема el-Born отримав суттєво перероблену передню частину, а саме нові фари з якоюсь щілиною між ними, в якій розташувався напис із назвою марки, А вище її логотип. Також можна відзначити бампер зі збільшеним повітрозабірником, розширені бічні спідниці та двоколірні колісні диски.

Салон Cupra el-Born схожий із Volkswagen ID.3, найближчим родичем якого він є, тільки в новинці з’явилася нова піднята центральна консоль, спортивне кермове колесо і ковшоподібні сидіння. Також у моделі змінений дизайн дверних карт і підібрані інші матеріали оздоблення.

Компанія не розкрила повних технічних характеристик, але відомо, що мотор розташований на задній осі і живиться від акумуляторної батареї ємністю 77 кВт/год. Перші 50 км/год електромобіль набирає за 2,9 секунди. Запас ходу моделі становить 500 км. Крім того, Cupra el-Born отримає систему Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), але про те, як вона працює, виробник розповість пізніше.