X

Чому б і ні: Honda і Rolls Royce перейшли на виробництво медтехніки

Rolls Royce, Ford и Honda примут участие в производстве аппаратов искусственного дыхания

Пандемія коронавірусу змусила чимало підприємств змінити профіль. Так китайський BYD організував лінію із випуску медичних пов’язок і санітайзерів. Також під виробництво масок переобладнала свої лінії тайванська компанія Foxconn, дочірнє підприємство Apple і автомобільна корпорація SAIC-GM-Wuling Automobile (SGMW). Тепер же на допомогу охороні здоров’я прийдуть компанії Rolls Royce, Ford і Honda.

На такий крок автовиробники зважилися після заклику про допомогу в боротьбі з пандемією національної служби охорони здоров’я Британії. Одним із пріоритетних напрямків є виробництво апаратів штучної вентиляції легенів. Компанії попросили брати участь у будь-якому з процесів виробництва – від проектування до відвантаження.

Так, Rolls Royce погодився взяти будь-яку посильну участь в процесі, а Honda зобов’язалися передати кілька ліній під випуск апаратів ШВЛ. Стосовно компанії Ford, то вона поки розглядає, чим може допомогти в цьому виробництві.

Загалом до процесу виробництва медичного обладнання мають підключитися близько 60 підприємств різного профілю. Це пов’язано з тим, що у Великій Британії вже виявлено 1543 випадки інфікування коронавірусом, 55 з яких із летальним результатом.