X

Майже нові седани Maserati Quattroporte продають із величезною знижкою

Партию из сорока бизнес седанов продают по 114 000 долларов за автомобиль

Автомобілі Maserati Quattroporte вирішили виставити на продаж із двох причин – через непотрібність і брак коштів. Свого часу їх закупив уряд Папуа-Нової Гвінеї, щоб перевозити високопоставлених гостей на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в 2018 році.

На той момент за кожен з автомобілів заплатили по 142 000 доларів. Загалом витрати становили близько 5,7 мільйона доларів. Особливо цікавими здаються  ці суми на тлі інформації про те, що Папуа-Нова Гвінея — одна з найбідніших країн АТЕС, де, за даними ООН, близько половини населення живе на 1 долар в день.

Питання викликала не тільки вартість седанів, а й їх вибір, оскільки Maserati як бренд там просто не представлений. За деякими даними, автомобілі купили у дилера в Шрі-Ланці після чого доставили літаком покупцеві. Крім партії з сорока Мазераті тоді придбали ще й три Bentley Flying Spur.

Зараз уряд Папуа-Нової Гвінеї розраховує повернути вартість автомобілів. Щоправда, поки що продаж преміального автопарку не мав успіху. На сьогодні вдалося продати тільки два седани Quattroporte. Автомобілі, що залишилися, вирішили пропонувати населенню за зниженою вартістю — $114 000. Уряд все ще сподівається продати 38 автомобілів і повернути хоча б половину витрачених на них коштів.

Читайте також:
Это б/у авто с минимальным пробегом хотят продать за 15 миллионов долларов

Цікаво, що ще 300 автомобілів, ввезених для саміту, зокрема Toyota Land Cruiser, Ford, Mazda і Mitsubishi Pajero “зникли безвісти”.