X

Під Верховною Радою знову мітингує “Авто Євро Сила”: що вимагають активісти

Митинг владельцев автомобилей на иностранной регистрации начался в 6:00 и продолжает набирать обороты

Власники автомобілів на іноземній реєстрації знову вийшли під стіни парламенту, оскільки питання з доступним розмитненням досі залишається відкритим. Уряд обіцяв ухвалити відповідний закон ще в грудні минулого року, але за підсумком так нічого і не зробили.

Лідери громадської організації “Авто Євро Сила”, яка активно відстоює права українців і вимагає знизити тарифи на розмитнення так званих євроблях, знову вирішили нагадати про себе і про той законопроект, який було розроблено і подано на розгляд до профільних комітетів.

«Вимагаємо 2 вересня не просто внести до порядку денного на засідання Комітету фінансів, податкової та митної політики законопроекти про доступне розмитнення №3704-3706, а й проголосувати за них, а також негайно передати їх до Верховної Ради України для подальшого оперативного голосування в залі! Скільки можна тягнути з ухваленням закону? Скільки можна грати з терпінням простих людей, яким практично щодня загрожують штрафи в 170 тис. грн. і конфіскація автомобіля? Це вже кінець! Нас не цікавлять їхні внутрішньополітичні або внутрішньопартійні розборки, ігри або інтриги! Нам потрібен Закон!», — йдеться в повідомленні на офіційній сторінці організації у Facebook.
За словами керівників АЄС, активісти готові стояти і кілька днів, доки не буде ухвалено закон. Наразі в урядовому кварталі зібралося кілька десятків автомобілів на єврономерах з різних областей України, машини продовжують з’їжджатися. У зв’язку з цим рух ускладнено, тому рекомендуємо обирати альтернативні дороги для проїзду.

Читайте також:
МВС хоче спростити ввезення битих авто зі США: подробиці законопроекту