X

Підігрів сидінь у автомобілях BMW знову безкоштовний

Компания отказалась от идеи платной активации аппаратных функций

Передплатні послуги користуються все більшою популярністю серед автовиробників. Особливо активно цим способом заробити користується Tesla. Таким шляхом пішли й у BMW, але, схоже, клієнти баварської марки виявилися не такими лояльними до «хотілок» виробника. Минулого року компанія запропонувала щомісячну передплату на активацію підігріву сидінь у деяких моделях, чим викликала хвилю невдоволення.

Як стало відомо, у BMW переглянули підхід до платних послуг та функцій «за запитом». В інтерв’ю Autocar член ради директорів BMW із продажів та маркетингу Пітер Нота сказав, що підігрів сидінь виключено зі списку платних. Він або буде у автомобілі з конвеєра, або його зовсім не буде.

Компанія фокусується на «функціях на вимогу» для програмного забезпечення та продуктів, пов’язаних з такими послугами, як допомога під час водіння та паркування. Клієнти зможуть їх додавати вже після придбання автомобіля.

Читайте також:
Представлено новий електричний кросовер BMW iX1 eDrive20

Зі слів топ-менеджера, платні програмні послуги не викликають такого заперечення у клієнтів, як те, що вони звикли отримувати у стандартній комплектації. Обираючи, наприклад, помічник паркування, людина розуміє, що це певна частина програмного забезпечення й вона коштує грошей, як фільм або додаткова функція застосунку.