X

Підвіска Ford Mondeo – міняємо сайлентблок заднього важелю

Модель Ford Mondeo, яка вироблялася в період з 2007 по 2014 рік, була четвертою модифікацією у лінійці. Ця модель подобалась ринку завдяки своїй вражаючій вантажопідйомності, за що вона дуже цінувалась корпоративними автопарками, а також службами екстреної допомоги. Ford Mondeo запозичив багато конструктивних та технічних рішень, які застосовувались у платформі, на якій побудовані Ford Galaxy та S-Max, а також деякі моделі Volvo. Серед таких рішень – конструкція підвіски та компоненти, які в ній використовувались. Ця модифікація Mondeo була обладнана незалежною багатоважільною задньою підвіскою, яка була застосована в стандартній, спортивній та посиленій модифікаціях, з амортизаторами CDC ( з електронним контролем) чи без таких. Важливо зазначити, що всі інші деталі підвіски були однаковими.

Багато таких компонентів підвіски, як шарніри, сайлентблоки і підшипники, працюють узгоджено заради того, щоб кожна поїздка була комфортною та безпечною. Але всі ці елементи зношуються або пошкоджуються та з часом втрачають свою ефективність, і це можна почути, побачити та навіть відчути на собі. Стуки та скрипи лунають частіше, керування стає невпевненим. Все це призводить до нерівномірного зношування шин, до поганого контакту протектора шини з дорожнім покриттям, і, як результат, маємо зниження ефективності гальмування автомобіля.

Спільний компонент цієї системи, який може вийти з ладу через певний час – це сайлентблок заднього важелю. Гума сайлентблоків з часом рветься, зовнішній корпус ржавіє, зовні автомобіль виглядає трохи присівшим. Це призводить до зміни кутів встановлення коліс та некоректної роботи підвіски

Сайлентблоки заднього важелю можуть бути замінені окремо, що дає змогу не робити заміну цілого важелю. Заміна може бути зроблена з використанням спеціального інструменту, який дає можливість випресувати старий сайлентблок з важелю та запресувати новий з його ж допомогою.

Дуже важливо – поєднати позначку на сайлентблоці та важелі при встановленні у важіль, для цього треба завжди зважати на встановлювальні мітки на сайлентблоці. Це необхідно для правильного функціонування сайлентблоку.

Нові сайлентблоки SWAG мають зовнішній металевий корпус зі скошеними краями для полегшеного встановлення, зроблені з натурального вулканізованого каучуку, що забезпечує відмінні механічні властивості та заданий рівень жорсткості заради тривалого періоду експлуатації.

Можливі проблеми при заміні та як їх вирішити

Однією із проблем, які можуть виникати під час ремонту підвіски автомобіля, можуть бути труднощі при відкручуванні болтів, якими закріплено зношені деталі, їх необхідно замінити. Оригінальні болти піддаються корозії та з часом втрачають міцність внаслідок постійного впливу навколишнього середовища.

Існує багато способів як це зробити, серед яких використання універсальної змащувальної рідини, нагрів або взагалі відрізання головки болтів. Це робить болти непридатними для повторного використання.

SWAG пропонує рішення цієї проблеми завдяки власному ремонтному комплекту, до якого входять нові кріпильні болти. Як приклад наведемо ремкомплект №50943403, до якого входять сайлентблоки для обох сторін автомобіля, а також кріпильні болти. Для більш повного ремонту існує ремкомплект поперечних важелів №50946000, до якого входять сайлентблоки та кріпильні болти.

Болти, які йдуть в комплекті, мають достатній рівень спротиву до розтягування для забезпечення безпеки важливих компонентів, відмінну силу притиску, а також протикорозійне покриття для тривалого терміну експлуатації. Ці болти також мають направляючу для легкого встановлення з нанесеним фіксатором різьби для протидії можливому послабленню протягом експлуатації.

Ви завжди можете довіряти запасним частинам SWAG, рівень якості яких відповідає оригіналу.

Повний асортимент деталей підвіски та рульового управління можна знайти за посиланням: partsfinder.bilsteingroup.com.

SWAG є частиною bilstein group. Більше інформації за адресою: www.bilsteingroup.com