X

Polestar вивела на тести нове електричне крос-купе із запасом ходу 600 км (фото)

Прототип Polestar 4 заметили в Китае

Polestar вивів на дорожні тести новий електромобіль — купеподібний кросовер із індексом «4» у назві. За деякими даними, тестове виробництво Polestar 4 на майданчику в Нінбо, Китай, може розпочатися ще до березня 2023 року. Але, судячи зі шпигунських фото, опублікованих китайським ресурсом CarNewsChina, розробка дизайну новинки ще не завершена.

Зовні тестовий автомобіль схожий на першу модель марки — п’ятидверний фастбек Polestar 2. Хоча раніше повідомлялося, що марка готує спортивну версію кросовера Polestar 3, який з’явиться на ринку в четвертому кварталі 2023 року.

У автомобіля на фото занижений дорожній просвіт та аеродинамічний кузов із похилою задньою стійкою. Зі слів автора знімків, Polestar 4 трохи коротший за Zeekr 001, габаритна довжина якого сягає 4970 мм. У прототипа звичайні бічні дзеркала заднього виду та роздільні фари, як у футуристичного концепту Polestar Precept, представленого в лютому 2020 року.

За попередніми даними, Polestar 4 побудований на платформі PMA, близькій до архітектури Geely SEA. Крос-купе отримає повний привід та зможе проїжджати без підзарядки до 600 км за циклом WLTP.

У компанії Polestar 4 позиціонують в якості прямого конкурента Tesla Model Y. Імовірно, в Китаї вартість електромобіля коливатиметься у межах від 38 300 до 53 000 доларів. Презентація серійної версії крос-купе очікується до кінця 2023 року. Офіційно дату прем’єри ще не оголошено.

Читайте також:
Оновлений Polestar 2 дебютував з більшою потужністю та запасом ходу у 480 км