X

Півроку на посаді: голова “Укравтодору” відзвітував про виконану роботу

Олексій Кубраков очолив “Укравтодор” в листопаді минулого року. Головним завданням, яке поставив перед ним уряд України, стала реалізація проекту “Велике будівництво”. В рамках цього проекту дорожньому відомству необхідно “зшити” міста України якісними дорогами.

За півроку перебування на посаді голови “Укравтодору” Кубраков завершив роботи на кількох великих об’єктах. Також він став ініціатором низки законопроектів, які допоможуть поліпшити якість ремонтно-будівельних робіт на дорогах країни і посилять відповідальність підрядників, які виконують ці роботи.

Щодо “Великого будівництва”, за словами Кубракова, за півроку його роботи вже виконано понад 60% від усіх планів. Якщо розглядати це питання в числовому еквіваленті, то із запланованих 4200 км автодоріг, відремонтували вже 2600. Нові об’єкти додаються щотижня. Крім того, ремонтно-будівельні роботи зачепили не лише дороги, а й мости. Зокрема, було розморожено український довгобуд — Запорізький міст. Його планують повністю завершити через два роки, а проїзд першими ділянками відкриється вже наприкінці цього року.

Ще одним пріоритетним напрямком, на якому активно тривають роботи, є траса Н-31, яка з’єднає Дніпро та Київ. Її протяжність становить 160 кілометрів.

Серед об’єктів, які планують завершити цього року, є такі:

  • траса Львів — Мединичі — Трускавець — 72 км;
  • траса М-03 Київ — Харків — вся ділянка;
  • дорога от Станицы Луганской до ​​Северодонецка – 125 км;
  • траса Н-30 Василівка — Бердянск — 119 км;
  • траса М-12 у Вінницькій області — вся ділянка;
  • траса Н-26 Чугуїв — Мелове — 84,4 км.