X

Поліс автострахування ОСЦПВ: від чого залежить вартість і як оформити онлайн

Автостраховка ОСЦПВ – обов’язковий вид страхування цивільної та правової відповідальності, передбачений для всіх типів наземних транспортних засобів, що перебувають на території України. Під час експлуатації транспорту без страховки ОСЦПВ передбачено штраф у розмірі від 425 до 850 гривень (25-50 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян). Якщо страховий поліс є, але з яких-небудь причин водій не може його пред’явити, штраф становить 425 гривень. За відсутності страхового поліса або простроченні автоцивілки понад 5 днів, накладається штраф 850 гривень.

З урахуванням того, що розмір штрафів може перевищити вартість самої страховки ОСЦПВ , слід задуматися про її купівлю. За типом страхового поліса ОСЦПВ забезпечується захист життя і здоров’я людей, постраждалих унаслідок ДТП, а також будь-якого їх майна. Від непередбачених ситуацій на дорозі ніхто не застрахований, тому в інтересах кожного водія мати чинний страховий поліс ОСЦПВ.

Від чого залежить вартість страховки ОСЦПВ

Під час оформлення страхового поліса ОСЦПВ його ціна розраховується з урахуванням таких чинників:

  • тип транспортного засобу;
  • об’єм двигуна, вантажопідйомність та інші характеристики ТЗ;
    місце, де було здійснено реєстрацію транспортного засобу, місце розташування МРЕВ;
  • мета використання транспортного засобу (особисті та комерційні цілі);
    термін оформлення автоцивілки – зазвичай мінімальний термін становить 1 рік, але в окремих випадках (іноземне авто, необхідність проходження обов’язкового ТО) страховка ОСЦПВ може бути оформлена на менший термін;
  • наявність пільг для водія (чорнобильці, інваліди 2-ї групи, учасники війни, пенсіонери).

Водійський стаж не позначається на вартості страховки ОСЦПВ.

Оформити страховку ОСЦПВ онлайн

Кожен власник транспортного засобу зобов’язаний отримати страховку ОСЦПВ АЦВ онлайн. На сервісі autobooking.com оформити автоцивілку можна онлайн, витративши мінімум часу на заповнення заявки. Завдяки калькулятору, в який необхідно внести основні дані про тип транспортного засобу, адресу реєстрації, рік випуску ТЗ і наявності ДТП, можна точно розрахувати вартість страховки.

Сервіс з оформлення електронного поліса ОСЦПВ стане найкращим вибором для кожного автомобіліста. Усе, що вам потрібно буде зробити після оформлення заявки, це ознайомитися з кінцевою версією страхового поліса, перевірити правильність введеної інформації, оплатити страховку. Після оплати готовий поліс ОСЦПВ прийде на зазначену адресу електронної пошти.