X

Поліцейським “фантомам” розширили повноваження — чого чекати автомобілістам

«Призрачный патруль» поймал пьяного водителя

Минуло менше місяця відтоді, як на дороги України виїхали перші автомобілі-фантоми. Їх основне завдання — фіксація перевищення дозволеної швидкості руху іншими автомобіля. Відбувається це автоматично, тому інспектори поліції встигають побачити й інші порушення ПДР українських автомобілістів.

Так, кілька днів тому, один з екіпажів “примарних патрулів”, рухаючись автодорогою М-07 (Київ – Коваль – Яготин), помітив автомобіль Opel Astra. Його водій здійснював різкі маневри, хаотично перебудовуючись зі смуги в смугу, проїжджав на заборонний сигнал світлофора, а також не дотримувався безпечної дистанції. Інспектори зупинили машину і одразу зрозуміли в чому справа.

У водія Opel Astra були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці провели процедуру огляду у присутності двох свідків. Показники Драгера підтвердили підозри поліцейських, тому щодо водія склали відповідні документи. Тепер його подальшу долю вирішуватиме суд.

Читайте також:
Первый пошел: полицейский автомобиль-фантом разбили в ДТП

Після цього інциденту, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький зазначив, що тепер “фантомів” слід остерігатися всім водіям, оскільки вони будуть контролювати не тільки дотримання швидкісного режиму, а й інших пунктів ПДР. Нагадаємо, що такі машини прекрасно зарекомендували себе. Тільки за перший день їхньої роботи було складено 990 постанов про перевищення швидкості.