X

Поліція знайшла суперкар Ferrari, викрадений 29 років тому (фото)

Яскраво-червоний Ferrari F512M викрали у пілота Формули-1 Герхарда Бергера у 1995 році. Це сталося на Гран-прі Сан-Марино, і майже 29 років поліція не могла знайти його.

Правоохоронці лише встановили, що суперкар вивезли до Японії, а далі його сліди загубились. Але незважаючи на це, пошуки продовжувалися. Нещодавно поліції вдалося встановити місцезнаходження Ferrari та конфіскувати його, щоб надалі повернути першому власнику.

Суперкар зірки Формули-1 вдалося виявити після того, як його переправили у 2023 році до Великобританії. Він привернув увагу колекціонера зі США, який виявив бажання його придбати. Перш ніж піти на угоду, автомобіль перевірили базами і з’ясували, що він знаходиться в розшуку.

Читайте також:
Викрадені в Україні автомобілі намагаються легалізувати в РФ

До конфіскації залучили як місцеву поліцію, так і виробника. У результаті F512M Бергер опинився в руках правоохоронців. Вони продовжують розслідування і поки що не передали авто, яке оцінюється у 450 тисяч доларів, законному власнику. Незважаючи на вік і тривалі поневіряння світом, суперкар знаходиться в досить непоганому стані.