X

Поліція України отримала від Франції 13 нових кросоверів Mazda (фото)

Уряд Франції вирішив підтримати українську поліцію та передав силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Захід пройшов у Києві 1 травня.

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції України, кросовери Mazda CX-5 отримають мобільні групи поліції щодо протидії домашньому насильству у Сумській та Дніпропетровській областях. Вибір пояснили тим, що за час повномасштабної війни кількість випадків насильства в сім’ях зросла на 30%. Крім машин інспекторам поліції також передали боді камери та павербанки.

У відомстві зазначили, що автомобілі передали за підтримки уряду Франції в рамках проекту «Підтримка поліції для створення ефективної моделі реагування на домашнє насильство та гендерно зумовлене насильством в умовах війни та перехідний період», а також UNFPA та Фонд ООН. Наразі до протидії домашнього насильства в Україні залучено близько 600 поліцейських.

Читайте також:
У МВС відзвітували про зростання попиту на перереєстрацію авто українцями: причина в мобілізації

«Кожен автомобіль укомплектований портативною сонячною зарядною станцією та портативними зарядними пристроями, ліхтарями, термоковдрою, бодікамерами та іншим обладнанням, необхідним для роботи спеціалізованих підрозділів із протидії домашньому насильству», – зазначили у поліції.