X

Польща може тимчасово призупинити рух товарів через кордон із Україною

Сроки действия запрета на товарооборот между странами не уточняются

Польща розглядає можливість тимчасового закриття польсько-українського кордону для пересування товарів «до вирішення проблем, що накопичилися». 29 лютого прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск обговорить це із польськими фермерами. Про це повідомляє польське видання PAP.

Зі слів польського прем’єра, призупинення руху товарів між нашими країнами обговорюється представниками Польщі та України. Це рішення він назвав «болючим» для обох сторін, але додав, що готовий приймати складні рішення, коли йдеться про кордон із Україною. Також Туск сказав, що країни обговорять субсидії на зерно та інші заходи, які зроблять польське зерно привабливішим за українське.

Цю заяву прем’єр-міністра Польщі вже прокоментував торговий представник України Тарас Качка. На своїй сторінці у Facebook він написав, що під час чотиригодинних переговорів з міністром розвитку та технологій Польщі Кшиштофом Гетьманом та міністром сільського господарства Чеславом Секерським закриття кордону не обговорювалося.

Читайте також:
На кордоні з Угорщиною відкриють новий пункт пропуску

«За всі 4 години переговорів опція закриття кордону не згадувалась. Як досить чітко сказав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск — це було б дуже болючим рішенням для наших економік. Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів (а за польською статистикою навіть більше) — це дуже болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України», — написав він.

Також Качка закликав уважно прочитати заяву Дональда Туска з усіма елементами риторики та пунктуації, аби зрозуміти його правильно.