X

Польські фермери загрожують повною блокадою кордону з Україною: деталі

Блокада кордону України з боку Польщі посилюється. Польські фермери мають намір досягти своєї мети будь-яким шляхом і готові піти на непопулярні кроки.

Вони заявили, що з 20 лютого заблокують абсолютно всі прикордонні переходи та транспортні вузли між Польщею та Україною. Також під блокаду потраплять під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів. Так вони хочуть звернути увагу влади країни на безконтрольне ввезення товарів з України в Польщу.

У профспілці «Солідарність» заявили, що така блокада триватиме 30 днів і це лише перший крок на шляху до досягнення мети. Польські аграрії таким чином мають намір забезпечити продовольчу безпеку країни. Зазначається, що вони виступають не лише проти напливу дешевших українських товарів, які роблять їхню продукцію не конкурентоспроможною на ринку, а й проти правил ЄС, пов’язаних із «Зеленою угодою».

Читайте також:
На кордоні з Польщею відкриють ще один пункт пропуску: деталі

За даними Держмитслужби, заблоковано проїзд великовантажів на наступних пунктах пропуску: Дорогуськ – Ягодин, Зосин – Устилуг, Гребінне – Рава-Руська, Довгобичув – Угринів, Шегині – Медика. Черги розтяглися на кілька кілометрів.