X

Польський гонщик пустив машину в дрифт на 277 км/год керуючи ногами (відео)

Польський дріфтер Бартош Осталовскі встановив новий світовий рекорд Гіннеса за найшвидшим дріфтом, коли-небудь зареєстрованим на автомобілі з ручним керуванням, зі швидкістю 231,66 км/год (143,9 милі на годину).

Гонщик втратив обидві руки в аварії 2006 року. Однак це не заважає йому успішно виступати на змаганнях з дріфту, керуючи автомобілем виключно за допомогою ніг. В даний час він бере участь у чемпіонаті Польщі з дрифту та різних інших серіях у Європі.

Сидячи за кермом свого спеціально обладнаного дрифт-кара BMW 3-ї серії, Осталовскі виїхав на злітно-посадкову смугу в аеропорту Піла. Він швидко розігнався до 277 км/год, після чого “смикнув ручник”, почавши швидкісний дрейф через 50-метрову зону вимірювання. Середня швидкість автомобіля в заметі склала 231,66 км/год під максимальним кутом 60 градусів. Таким чином Бартош не тільки встановив світовий рекорд з найшвидшого заносу, зафіксованого на автомобілі з ручним механізмом керування, але й побив раніше встановлений польський рекорд з найшвидшого заносу. Він належав Якубу Пжигонські, який дрифтував на швидкості 217,97 км/год.

«Я неймовірно щасливий, що досяг поставленої собі мети!» – Сказав Осталовскі після встановлення рекорду. «На такій швидкості відчуваєш кожну нерівність, все відбувається дуже швидко. Це досвід, який важко порівняти з чимось ще. Я пишаюся тим, що вкотре довів, що в кожному з нас є величезний потенціал, завдяки якому ми можемо досягти успіху!»

BMW E92 3-ї серії Осталовськи оснащена 7,0-літровим двигуном LS3 V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 1000 к.с. і крутним моментом 1280 Нм. Цей двигун працює разом із автоматичною коробкою передач ZF 8HP90, яка передає весь момент на задні колеса.