X

Поміщається в рюкзак: японці винайшли надувний електроскутер

Пандемія коронавірусу COVID-19 повністю змінила звичний ритм життя жителів багатьох країн світу. Поняття соціального дистанціювання так міцно увійшло в наше життя, що люди почали віддавати перевагу не громадському транспорту, а компактним скутерам, велосипедам і самокатам. Цю тенденцію підхопили вчені з Токійського університету і розробили надувний електроскутер.

Читайте також:
Міський електроскутер – оригінальний аксесуар для Hyundai Ioniq 2017

Модель, що дістала назву Poimo,  така компактна, що може поміститися в звичайний рюкзак. Вага скутера становить лише 5,5 кг, а надути його можна за допомогою електричного насоса за 2 хвилини. За словами розробників електроскутер абсолютно безпечний, а ймовірність отримання травм у разі ДТП зведена до мінімуму.

Poimo має п’ять твердих знімних компонентів: два комплекти коліс, електромотор, батарею і кермо з вмонтованим бездротовим контролером. Інша частина скутера виготовлена з термопластичного поліуретану (ТПУ). Представлений зразок є прототипом і має пройти оцінку в органах безпеки. Однак розробники впевнені, що Poimo незабаром стане на конвеєр.