X

Понеслося: Гран-прі Австралії 2020 скасовано

Гран-при Австралии отменили из-за заражения коронавирусом одного из членов команды McLaren

Організатори Формули-1 офіційно заявили про скасування Гран-прі Австралії, яке є першим етапом перегонів і мало відбутися з 13 по 15 березня. Таке рішення FIA спільно з австралійською корпорацією Гран-прі (AGPC) ухвалили після того, як у одного з членів команди McLaren виявили коронавірус і колектив відмовився від участі в перегонах.

Також до ухвалення остаточного рішення про долю першого етапу Формули-1 було залучено і керівників команд. Серед них відбулося голосування, і більшість команд виступили за скасування етапу, щоб не ризикувати здоров’ям глядачів і учасників.

А стосовно Гран-прі Бахрейну, запланованого на наступний тиждень, і перегонів у В’єтнамі, що стартують 5 квітня, то Міжнародна автомобільна асоціація про їхню долю поки що відмовчується. Однак є велика ймовірність, що і ці етапи Формули-1 будуть скасовані.

Нагадаємо, що раніше керівництво FIA перенесло на місяць Гран-прі Китаю, призначене на 19 квітня. Тому швидше за все сезон 2020 Формули-1 відкриють тільки в Нідерландах у травні.