X

Porsche 911 Turbo проїхав понад 1 000 000 кілометрів

У США їздить спорткар Porsche 911 Turbo, на одометрі якого красується пробіг 676 854 миль (1 089 291 км). Не дивлячись на таку солідну цифру, машина знаходиться у відмінному стані та повністю в оригінальній комплектації.

За словами Тома Тальманна, він є єдиним власником цього Порше. З покупки в салоні він використовував спорткар щодня. Здебільшого це були міські подорожі на середні відстані. Машина повністю виправдала себе і свій статус однієї з найнадійніших у світі. Вона жодного разу не підвела. І це при тому, що її двигун лише один раз виймався з-під капота, та й то для профілактики.

Як розповіли в компанії Apex Motorsport, яка займалася сервісом цього спорткара, двигун діставали з нього на пробігу 383 000 миль (616 379 км). Власник поскаржився на витік олії. Двигун розібрали, але критичних моментів не виявили. Він був бездоганний. Навіть підшипники, які виходять з ладу першими, мали лише невеликі сліди зношування.

Читайте також:
Рідкісний Ferrari F50 1995-го продають з пробігом 1005 км

Фахівця сервісу здивувало те, що кожен клапан двигуна був ідеально налаштований і за всіма параметрами відповідав заводським специфікаціям. І це після багатьох років щоденної експлуатації. Втім, в ідеальному стані знаходиться не тільки технічна складова спорткара, а його екстер’єр і салон. Що є великою заслугою власника.