X

Porsche Macan EV: все, що відомо про електрокросовер зі Штутгарту

Німецький виробник спортивних автомобілів Porsche минулого року оголосив про повний перехід на випуск електромобілів. Одним із представників «зеленої» лінійки стане компактний кросовер Macan другого покоління.

Прототипи електромобіля, які активно тестуються компанією, неодноразово потрапляли до об’єктивів фотошпигунів. Саме на їх підставі, а також інформації, отриманої від інсайдерів, і були складені перші рендери моделі. На зображеннях кросовер виглядає більш обтічним і дещо роздутим. До того ж у нього безрамні вікна, нова оптика і більш похилий капот.

Спойлер на задніх дверях тепер розташований під склом та має активний аеродинамічний контроль для підвищення стійкості. Також видно новий дифузор і інші задні світлодіодні ліхтарі. А ось ручки дверей, незважаючи на сучасні тенденції, виробник залишив звичайні.

Салон Macan EV кардинально переробили, привівши у відповідність з новими Taycan і 911. У його оснащення увійде нове триспицеве ​​рульове колесо, інша цифрова панель приладів і великий вигнутий екран, який включає в себе мультимедійну систему і дисплей для переднього пасажира. До того ж кросовер отримає бездротові Apple CarPlay та Android Auto.

В основу нового Macan ляже архітектура Premium Platform Electric (PPE) 800v від Volkswagen, яка також використовується в Audi Q6 e-tron. Модель пропонуватиметься з одним та двома електромоторами. Найпотужніший варіант видаватиме колосальні 612 к.с. Запас ходу забезпечить батарея на 100 кВтг. Презентувати новинку планують до кінця цього року, а запустити у виробництво – на початку наступного року.

Читайте також:
Porsche представила «75-річний» концепт — Vision 357