X

Porsche не планує виробляти автомобілі в Китаї (поки що)

Информация о строительстве завода в КНР оказалась очередным слухом

Міф стосовно будівництва нового заводу Porsche в Китаї розвіяв головний виконавчий директор компанії Олівер Блюм. Він спростував численні чутки з цього приводу, пояснивши, що купуючи преміальні автомобілі, власники хочуть отримувати якісну продукцію, вироблену в Європі. Саме з цієї причини в Porsche не бачать сенсу будувати завод де-небудь, тим паче в Китаї.

Водночас Олівер Блюм не виключає того, що незабаром у Porsche може з’явитися новий завод на території КНР. Передусім це може бути зумовлено продажами, які лише трохи відстають від показників у Європі. Наприклад, в 2020 році виробник реалізував 272 162 автомобілі. При цьому 88 968 із них продали в Китаї, ще 80 892 в Європі, а решту 57 294 — у США.

Зараз найбільш продаваним автомобілем марки називають Taycan. Його продаж стартував у 2019 році. Електромобіль продається набагато краще багатьох паливних моделей Porshe, наприклад 911, Panamera і Cayman. Нагадаємо, що минулого року виробник озвучив стратегію, згідно з якою до 2025 року модельна лінійка марки складатиметься з гібридів і електромобілів.

Читайте також:
Новітній Porsche Cayenne 2022 уже на дорогах (фото)