X

Porsche прозвітувала про випуск 2-мільйонного автомобіля в Лейпцигу

Юбилейной вехи площадка достигла за 21 год

Новий Porsche Panamera Turbo E-Hybrid став 2-мільйонним автомобілем бренду, випущеним заводом у Лейпцигу. «Ювілейний» ліфтбек у кузові кольору Madeira Gold Metallic зійшов з конвеєра 5 грудня й уже вирушив до власника в Дубаї.

Майданчик у Лейпцигу компанія запустила у 2002 році. Спочатку тут проводилося лише остаточне складання Porsche Cayenne. Готові кузови доставляли із заводу Volkswagen AG у Братиславі, де випускався споріднений Volkswagen Touareg.

Виробництво Panamera на новому майданчику налагодили в 2009 році, що і започаткувало історію успіху виробництва Porsche в Саксонії. Але повноцінним завод став лише у 2016 році, після запуску моделі другого покоління та створення власних зварювального та фарбувального цехів.

Наразі на підприємстві працює понад 4400 осіб. За минулі роки воно також перетворилося на центр із виробництва електромобілів. У перспективі Porsche може виробляти на одній лінії три типи силових агрегатів — двигуни внутрішнього згоряння, електричні та гібридні.

Читайте також:
Модифікований Porsche 911 підкорив рекордну висоту

Замовлення на новий Porsche Panamera в Америці вже приймають. У дилерів він з’явиться навесні 2024 року. Стартовий цінник — 101 550 доларів. Вартість Panamera Turbo E-Hybrid поки не оголошено.