X

Porsche майже готовий почати складання електричного кросовера Macan

Сборка полностью электрического кроссовера Porsche Macan начнется в 2021 году

У Porsche вже заявили про завершення будівництва цеху при заводі. Там і складатимуть нове покоління Porsche Macan. Зараз на заводі в Лейпцигу триває збирання двох автомобілів марки: Panamera і Macan другого покоління. На відміну від нинішньої моделі, новинка буде повністю електричною.

Найближчим часом завод, на якому працює понад 4 тисячі осіб, отримає 600 млн євро інвестицій. Частину з них витратять на будівництво нового кузовного цеху. Зазначимо, що з моменту відкриття заводу в 2000 році виробник інвестував у підприємство приблизно 1.3 млрд євро. Новий цех будують спеціально для складання батарейного Порше Макан.

Говорячи про терміни будівництва, в Porsche запевняють, що карантин не сильно вплинув на темпи будівництва. Однак навряд чи початок виробництва стартує раніше кінця 2021 року. Перші електричні кросовери Порше почнуть доставляти клієнтам у 2022 році. Крім того, якщо раніше в плани компанії входило урочисте відкриття нового цеху, то зараз захід вирішили не проводити.

Уперше про наміри випустити електромобіль Porsche Macan виробник заявив минулого року. В основу новинки ляже нова платформа PPE, розроблена спільно з Audi. Особливістю моделі стануть одразу чотири електромотори, що утворюють повнопривідну трансмісію.

Читайте також:
Porsche против Porsche: электрический Taycan сравнили с бензиновым 911