X

Після санкцій Японії ввезення автомобілів до росії впало на 57%

За последнюю неделю наблюдается резкое снижение числа оформлений на ввоз

9 серпня Японія приєдналася до економічних санкцій Європейського Союзу, заборонивши постачання автомобілів до росії. Нагадаємо, що заборона поширюється на транспортні засоби із двигунами понад 1,9 літра. Це спричинило різке падіння реєстрацій імпортованих з Японії легкових автомобілів.

Як повідомляється, у період з 9 по 15 серпня митниця у Владивостоці оформила ввезення всього 4118 автобілів. Це на 3036 одиниць менше, ніж за попередній тиждень. У відсотках падіння реєстрацій склало 57%.

Таку негативну статистику в росії виправдовують тим, що між ввезенням транспортного засобу до країни та поданням документів на оформлення може пройти деякий час. Самі терміни митного оформлення теж різняться й залежать від набору документів та внесення всіх необхідних платежів.

Читайте також:
Японія обмежить експорт автомобілів до Росії

До слова, окрім бензинових та дизельних «легковиків» під заборону також потрапили електромобілі, гібриди, шини для великогабаритного транспорту, локомотиви та інші вироби. Не доступним для росіян стали й легкі комерційні автомобілі, включаючи моделі з двигунами робочим об’ємом до 660 куб. см.