X

Погляньте, як 3000-сильна вантажівка вибухнула на диностенді (відео)

Dodge Ram оснастили 3000-сильным дизельным двигателем и вывели на диностенд

Неймовірно потужних автомобілів у світі не так вже й багато. Більшість з них були створені руками тюнерів і фахівців із доведення машин до стану “монстра”. У таких транспортних засобах вражає не їхня зовнішність, а жахливі силові установки, які можуть видавати колосальну потужність.

Один із таких унікальних екземплярів представили на виставці Industrial Injection Diesel Performance в американському штаті Юта, де його агрегат перевірили на диностенді. Йдеться про пікап Dodge Ram, який оснастили дизельним мотором Cummins з віддачею в 3000 к.с. автомобіль заганяли на стенд двічі. Спершу він показав результат у 2920 к. с., що не влаштувало авторів машини. Тому, пропустивши кілька транспортних засобів вперед, вони знову заїхали на дино.

Цього разу водієві вдалося розігнати агрегат до 3000 сил, але в момент пікового навантаження з підкапотного простору пішов чорний дим, а потім і полум’я. Через кілька секунд прогримів сильний вибух, унаслідок якого передню частину авто буквально розірвало на частини. Завдяки тому, що в пікапі не було дверей, водій встиг вискочити з салону. Він відбувся лише незначними опіками рук і подряпинами. Організатори також швидко відреагували на інцидент і оперативно загасили загоряння.

Читайте також:
Новий Ford Bronco 2021 уже перетворили на справжнього монстра

За словами фахівців, до розносу двигуна могло привести потрапляння оливи в камеру згоряння або вихід з ладу паливного насоса високого тиску. Через це в агрегаті стався різкий стрибок обертів, що і призвело до вибуху.