X

Подивіться на «будинок на колесах» від Porsche та постачальника NASA

Пока он существует только в виде макета

Австрійська студія дизайну Studio F.A. Porsche, заснована Фердинандом Олександром Порше, онуком легендарного Фердинанда Порше, представила «будинок на колесах». Презентація футуристичного трейлера відбулася у Остіні, США. Поки це лише концепт, який, до того ж, існує у вигляді макета у масштабі 1:3.

Партнер Studio F.A. Porsche у цьому проєкті стала американська компанія-виробник кемперів Airstream. Вона відома тим, що забезпечувала NASA трейлерами для транспортування астронавтів у скафандрах до стартового майданчика у роки реалізації Місячної програми США та кілька наступних десятиліть. Саме Airstream почала першою виробляти житлові автопричепи з огляду на аеродинаміку та застосовувати для їх корпусів алюміній. Це дозволило знизити вагу конструкції та надало кемперам характерного «блискучого» вигляду.

Від попередніх кемперів Airstream футуристична новинка відрізняється декількома інноваційними рішеннями. Зокрема, у Travel Trailer регульована по висоті підвіска і дах, що піднімається на стоянці. Спеціалісти Studio F.A. Porsche попрацювали над аеродинамікою причепа, підвищивши його обтічність.

У кемпера добре продуманий салон, в якому є все необхідне для комфортного відпочинку на природі. Кухонне відділення обладнане плитою, раковиною та робочою поверхнею. Також передбачені ящики та ніші для зберігання продуктів та кухонного приладдя. Вітальня облаштована двома дивами та столиком, які трансформуються у двоспальне ліжко. Під час стоянки нижня частина задньої стінки опускається, утворюючи «оглядовий» майданчик. Верхня утворює дах, який захищає від дощу.

Рішення про серійне виробництво Travel Trailer партнери ухвалять із оглядом на реакцію відвідувачів виставки.

Читайте також:
У Флориді продають будинок на колесах Ford з гаражем і парою снігоходів