X

Подивіться на єдиний у своєму роді Mercedes-Benz E-class із дверима «крило чайки»

У Німеччині знайшли унікальний Mercedes-Benz C124 із нестандартними дверима, власником якого є автомобільний ентузіаст Тіно Зовко.

Ще підлітком він побачив фото цього автомобіля, що отримав назву Boschert B300 Gullwing на честь класичного Mercedes-Benz W198 Gullwing, на обкладинці журналу Auto Motor und Sport. З того часу він став справжньою мрією для Тіно. Будучи дорослим, він знайшов один з екземплярів моделі і придбав його.

Автомобіль знаходився у досить пошарпаному стані та вимагав ремонту. Але Тіно це не зупинило. Він звернувся до свого друга і той допоміг повернути ексклюзивному Mercеdes колишній вигляд. Навіть у наші дні машина 1988 випуску виглядає так, ніби вчора зійшла з конвеєра. А все тому, що власник дуже дбайливо до неї ставиться.

Кузов Boschert B300 Gullwing має двокольорове забарвлення у відтінках сірого. Салон машини теж виконаний у двох кольорах, тільки не сірої, а фіолетової гами. Під капотом встановлений 3,0-літровий 6-циліндровий бітурбований двигун M103 потужністю 283 к.с. Однак ключовою особливістю цього авто є двері типу «крило чайки».

Для того, щоб їх встановити конструктор Хартмут Бошерт посилив кузов автомобіля, вирізав секцію в 25 см із заднього звісу та з даху. Двері відчиняються за допомогою гідравлічного насосу з електронним керуванням, який є частиною тієї ж системи, яка піднімає та опускає кліренс підвіски на пару сантиметрів.

Читайте також:
Mercedes-Benz представив оновлений CLA

Відомо, що було створено лише десять одиниць Boschert B300 Gullwing, а з дверима «крило чайки» тільки один екземпляр. Тіно показав автомобіль на виставці Mercedes Exoten Forum, де він посів перше місце у категорії найекзотичніших. Чоловікові неодноразово пропонували продати машину за досить велику суму, але він не збирається з нею розлучатися. Це ж машина мрії!