X

Подивіться на Pontiac GTO 1966 року, що врятувався від урагану «Майкл» у сараї (фото)

Ветхий навес защищал культовый спорткар несколько десятилетий

Pontiac GTO часто називають першим маслкаром. Таку «двохдверку» компанія випускала з 1964 по 1974 рік. У лінійці марки він з’явився завдяки інженерам Расселу Джі та Джону Делоріану, автору DeLorean DMC-12, на якому переміщалися герої фільми «Назад у майбутнє». У 1966 році GTO запропонували як окрему модель замість додаткового пакету для Pontiac LeMans та Pontiac Tempest.

Кузов купе створили у новому стилі, який називають «пляшка з-під кока-коли». Також Pontiac GTO відрізнявся тунельованим заднім склом. При цьому автомобіль зберіг розташовані два над одною фари, характерні для моделей 1965 року.

Один із таких автомобілів нещодавно виявили покинутим у сараї, де він простояв десятиліття. Ця стара споруда захистила купе від урагану «Майкл», що пронісся над Флоридою у 2018 році. З конвеєра купе було укомплектовано двигуном V8 робочим об’ємом 6,4 літра та двоступінчастою коробкою передач. Але час не пощадив ходову автівку. У неї практично немає підлоги. Панель приладів та багажне відділення повністю проіржавіли. Салон, який спочатку міг похвалитися широким набором опцій, покритий павутинням. В арсеналі «дводверки» були гідропідсилювач керма, посилені гальма та кондиціонер.

Зі слів попереднього власника, Pontiac GTO виготовлено в Анкориджі, штат Алабама. Приблизно 1981 року купе відбуксували до Колорадо. Через чотири роки автомобіль опинився у Панама-Сіті, штат Флорида. Незабаром після цього його припарковали у сараї. Там він і залишався усі ці роки. Попри жахливий стан, купе розраховують відновити.

Читайте також:
У США знайшли Dodge Barn, який простояв півстоліття у сараї (відео)