X

Подивіться роботу автономного робота-евакуатора (відео)

Он заберет неправильно припаркованный автомобиль из самого узкого места

На YouTube каналі компанії EasTract із Манчестера опубліковано відео роботи робота-евакуатора Eastract французької компанії Multitract. У ролику його використовують для транспортування несправного кросовера Range Rover Evoque на сервіс. Як зазначено у дописі під відео, три попередні евакуаційні компанії, до яких звернувся власник автомобіля, йому відмовили.

Виглядає Eastract як щось середнє між евакуатором, вилковим навантажувачем та роботом, використовуваним саперами для пошуку мін та бомб. Заради справедливості, варто зазначити, що це не зовсім робот, оскільки дистанційно керується оператором.

Eastract має пару гусениць та піддон, який ковзає до передніх колес як пандус. Тоді як автомобіль заїжджає на піддон. Виглядає це так, ніби Range Rover Evoque повис передніми колесами у повітрі. Корисне навантаження маніпулятора — 2500 кг. Версія TowTrack XL може впоратися з автомобілями масою 3500 кг та колісною базою до 4700 мм.

Можливо, у майбутньому такі маніпулятори працюватимуть автономно. Тоді кількість конфіскованих автомобілів збільшиться у рази. На одному з відео в Instagram Eastract прибирає Volvo XC60 із паркування для інвалідів у Великій Британії. Також його можна використовувати для евакуації транспортних засобів із пожеж та аварій, і для прибирання покинутых автомобілів.

Читайте також:
В Україні запатентували унікальний евакуатор для вантажівок