X

Погляньте на суперкар з Данії за 1,5 мільйона євро

Суперкар Zenvo TSR-S выпустят в количестве пяти единиц

Молода нішева датська компанія Zenvo, яка спеціалізується на виробництві унікальних спортивних гіперкарів, починаючи з 2016 року на Женевському автосалоні демонструвала свої нові штучні моделі. Однак цього року, як і багатьом іншим виробникам, їй довелося провести презентацію онлайн.

Новий дорожній суперкар отримав назву Zenvo TSR-S і помітно відрізняється від свого попередника. Ця модель оснащена фрагментованими колесами з вуглецевого волокна, виробленими за особливою технологією вручну. Вони дали змогу зробити автомобіль на 15 кілограм легшим. Крім того на кузові моделі з’явилися деталі з плетеного вуглепластика з геометричним малюнком у вигляді “ялинки”, в який вписали логотип Zenvo і тонували синім кольором.

Ще однією особливістю TSR-S є новітня семиступінчаста секвінтальна трансмісія, розроблена інженерами Zenvo, яка передбачає два режими їзди – Road і Race. Електроніка першого режиму згладжує різкі перемикання трансмісії, а другого – дає змогу виконувати швидкі механічні зміни передач, як у перегонових авто.

Читайте також:
Zenvo ST1: 1110 долларов за лошадь

Крім того, трансмісію гібридизували, додавши електромотор. Він дає змогу підвищувати потужність, контролювати тягу і навіть за необхідності додає восьму передачу. А стосовно силового агрегата, то під капотом Zenvo TSR-S розташувався 5,8-літровий двигун V8 із двома механічними нагнітачами потужністю 1193 к.с. Він дає змогу суперкару розігнатися з місця до першої “сотні” за 2,8 секунди, а до 200 км/год – за 6,8 секунди. Максимальна швидкість новинки обмежена електронікою на позначці в 325 км/год.

Загалом буде випущено 5 екземплярів Zenvo TSR-S, вартість кожного стартує від 1,45 мільйона євро.