X

Подивіться на Tesla Model S, що проїхала неймовірні 1,5 млн км

Владелец уже готовится установить новый рекорд

Електромобілі Tesla вважають найінноваційнішими у світі. Однак щодо надійності, то вони доволі часто підводять своїх власників. Але, як показує практика, це стосується не всіх екземплярів. Наприклад, житель Німеччини зміг подолати на своєму електрокарі рекордні 1,5 млн км, і має намір і далі його експлуатувати.

За словами Хансйорга фон Геммінгена, він придбав стару Tesla Model S P85 у 2014 році. Тоді її пробіг становив 30 000 км. Оскільки чоловік працює таксистом, то вже у 2019 році він розміняв перший мільйон кілометрів, а за рік наблизився до позначки 1,2 млн км. Наразі на одометрі трохи більше за півтора мільйона км. Але таксист планує досягти цифри в 1 млн миль (1,61 млн км).

Відомо, що за весь цей час чоловік кілька разів змінював акумулятор. Оригінальна батарея вийшла з ладу через 290 тисяч км і її замінили за гарантією. Другій вистачило ще на 250 000 км, а третій – на 460 тисяч км. Актуальна батарея ще послугує власнику електрокара-рекордсмена, адже її ємність дорівнює 86%.

Також власник повідомив, що за час експлуатації електрокара він ремонтував осі та підвіску, замінив гальма, високовольтні кабелі, конденсатори і дверні ручки. Всі ці роботи обійшлися йому в 26 тисяч доларів. До того ж декілька разів проводено заміну мотора – на 680 і 1 млн км. За чий рахунок це було зроблено, власник не уточнює.

Читайте також:
Tesla Model S проїхала на одному заряді понад 1200 км (відео)

Нагадаємо, що Tesla Model S P85 -найпотужніша з ранніх електромобілів американської марки. Вона комплектується одним електромотором, встановленим на задній осі, який видає 350 к.с. і 600 Нм. На одному заряді вона може подолати до 500 км.