X

Pininfarina випустила суперкар на 1900 коней на честь свого 90-річчя

Компания Pininfarina выпустила уникальную версию гиперкара Battista, которая посвящена 90-летию итальянского кузовного ателье

Компанія Pininfarina Automobili – це доволі молодий, але перспективний виробник, який спеціалізується на випуску електромобілів преміум-класу. У його скарбничці поки що тільки одна модель – гіперкар Battista з приголомшливими характеристиками, що викликав справжній фурор на Женевському автосалоні минулого року.

Наразі виробник представив спеціальну версію гіперкара під назвою Battista Anniversario, яку створено на честь 90-річчя знаменитої італійської студії кузовного дизайну Pininfarina S. P.A. Основною відмітною рисою моделі є унікальна ліврея, що поєднує три кольори – абсолютно новий сірий Grigio Antonelliano, фірмовий синій Iconica Blu і білий Bianco Sestriere. Фарбування кузова здійснюється тільки вручну. Цей процес потребує кількох тижнів, оскільки фарба наноситься в кілька шарів за спеціальною технологією, яка передбачає повне розбирання кузова.

Крім того Battista Anniversario отримала 21-дюймові алюмінієві колеса з центральним замком, взуті у спеціальні шини. Вони дають змогу скинути до 10 кілограмів від загальної маси, що позитивно позначається на продуктивності моделі. Також ювілейна “Баттіста” отримала пакет Furiosa, який охоплює передній спліттер із вуглецевого волокна, бічні лопаті і задній дифузор із двоколірного карбону. Ці елементи не просто покращують зовнішній вигляд моделі, а й збільшують її притискну силу, забезпечуючи кращу стійкість на поворотах.

Салон моделі також зазнав змін. В інтер’єрі з’явилися унікальні крісла оздоблені чорною шкірою й алькантарою. Про приналежність до ювілейної версії свіжчать спеціальні таблички і написи. А стосовно силової установки, то вона залишилася стандартною і складається з чотирьох електромоторів потужністю 1900 к.с. і 2300 Нм крутильного моменту, які дають змогу розігнатися до першої “сотні” менше ніж за 2 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці в 350 км/год. Запас ходу Battista Anniversario становить 500 кілометрів, його забезпечує акумуляторна батарея ємністю 120 кВт/год.

Ювілейна Pininfarina Battista Anniversario вийде тиражем в 5 екземплярів, кожен з яких коштуватиме 2,6 мільйона євро.