X

Пошкоджені будинки та автомобілі, що згоріли: наслідки нічної атаки дронами по Києву

У ніч із 7 на 8 травня російські окупанти запустили по Києву 36 ударних дронів. Сили протиповітряної оборони знищили ворожі безпілотники, але уламки збитих цілей упали на житлові будинки та машини.

У Святошинському районі уламки дронів пошкодили багатоповерховий будинок та сім машин, одна – згоріла. Ще постраждали будинки та автомобілі у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. У багатоповерхівках вибиті вікна та зірвано облицювання. Припарковані у дворах машини прошиті уламками.

На місці падіння ворожого безпілотника у Солом’янському районі Києва побували журналісти УНІАН. Вони показали вирву і чотири машини, що постраждали від нічної атаки. На жаль, відновленню вони не підлягають.

Зазначається, що за кілька метрів від місця падіння ворожого дрона знаходилася трансформаторна станція. На щастя, вона не постраждала. Лише трохи пошкоджено двері та фасад.

«‎Це була наймасовіша атака на столицю. До Києва летіло 36 дронів, випущених росіянами. Завдяки роботі ППО від рук окупантів ніхто не загинув. Загалом у столиці постраждали п’ятеро людей. Двоє перебувають у лікарні, один із них прооперований, стан стабільний, повідомив міський голова», – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також:
Бронеавтомобіль «Варта» витримав ворожий артобстріл та врятував бійців

Також Кличко додав, що від падіння уламків БПЛА постраждали квартир у багатоповерхових будинках, школи, дитячий садок та автомобілі. Наразі працює комісія, яка фіксує результати нічної атаки столиці. Міська влада зобов’язується надати допомогу всім постраждалим.