X

Підвищення відповідальності водіїв та нові штрафи: розбираємо закон № 2695 (відео)

Мабуть, головною автомобільною новиною цієї весни, а то й року загалом, для українських автомобілістів стане підвищення штрафів за порушення Правил дорожнього руху.

Про необхідність такого кроку говорили вже давно, були і законодавчі ініціативи, і суперечки, і протести. Більш-менш реалістичним підвищення відповідальності стало в 2020 році, коли з’явилися конкретні цифри нових штрафів і обговорення законопроекту №2695.

У лютому Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповіді за межі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху” був підписаний, а 17 березня нові штрафи набули чинності.

Читайте також:
Перший пішов: поліцейські виписали величезний штраф за новими ПДР

Однак крім штрафів, які за деякими пунктами збільшилися дуже суттєво, є й інші нововведення, причому деякі з них стосуються і інших учасників дорожнього руху: мотоциклістів, велосипедистів, пішоходів.

Все це ми обговорюємо в новому випуску передачі “АвтоПраво”. Це перша частина програми, присвячена Закону № 2695 і новим штрафам. У другому випуску ми поговоримо зі співавторами Закону Про розмір штрафів, про те, що довелося виправити під час внесення поправок і про ряд з’явилися юридичних нюансів.