X

З’явилися нові подробиці про автомобіль Apple, що не відбувся

Вместо руля в Apple Car планировали использовать Siri

Після десяти років роботи Apple відмовилася від створення власного електромобіля. За інсайдерською інформацією, це рішення ухвалено головним операційним директором Джеффом Вільямсом та віце-президентом Кевіном Лінчем, який відповідає за проєкт.

Співробітників підрозділу Special Projects Group (SPG), який займався його розробкою, вже повідомлено про припинення робіт. Це понад 2000 осіб, яких переведуть на інші напрямки.

Після закриття проєкту «кілька людей, які працювали над автомобілем Apple протягом останнього десятиліття», поділилися новими деталями про нього. Як стало відомо, спочатку планувалося, що Apple Car не матиме рульового колеса. Натомість він буде повністю управлятися Siri.

Раніше стало відомо, що кілька років тому Ілон Маск пропонував генеральному директору Apple Тіму Куку придбати Tesla. Зі слів Маска, це було в «найпохмуріші дні» розробки Model 3. Спочатку Кук «відмовився йти на зустріч». Пізніше він сам запропонував купити Tesla. Але Маск висунув неприйнятну умову — захотів стати генеральним директором не тільки Tesla, а й повністю всієї Apple.

Читайте також:
Tesla Model S проїхала 2 мільйони кілометрів за 10 років

Саме ці невдалі переговори переконали Кука, що створення власного автомобіля краще інтеграції в компанію іншого бізнесу, зокрема, Tesla.