X

Уряд Канади скликає національний саміт через викрадення автомобілів

В 2022 году количество автомобильных краж выросло на 50%

Автомобільні крадіжки в Канаді досягли того рівня, що втрутитися у ситуацію вирішив уряд. Як повідомив Carscoops, 8 лютого влада планує провести національний саміт. Його основне завдання — ініціація кроків щодо подолання цієї проблеми. Зі слів міністра юстиції та генерального прокурора Канади Аріфа Вірані, відомство зосереджено на пошуку додаткових можливостей щодо посилення відповідальності за автовикрадення.

За офіційними даними, у 2022 році кількість викрадень автомобілів у Квебеку зросла на 50%, в Онтаріо — на 48,3%, а в Атлантичній Канаді — на 34,5%. Як повідомила Канадська асоціація фінансів та лізингу (CFLA), того ж року з Великого Торонто (GTA) «загадковим чином зникли» близько 9600 автомобілів. Це на 300% більше, ніж 2015 року.

Багато з викрадених у Канаді автомобілів згодом опиняються в Африці чи Близькому Сході. Повернути їх законним власникам практично неможливо. Тоді як ті, що залишився в Канаді, зазвичай стають учасниками різних злочинів.

Минулого року власник викраденого Porsche виявив, що його 911 GT3 RS виставлено на продаж у Дубаї. Але повернути автомобіль законними засобами не зміг. Також в ОАЕ опинився вкрадений позашляховик GMC. Його місцезнаходження вдалося відстежити завдяки смарт-мітці Apple AirTag. Але через повільність влади злодії встигли переправити автомобіль на узбережжя Перської затоки.

Читайте також:
Викрадач повернув автомобіль з вибаченнями та подарунками для сина власника

Канадська поліція намагається всіма силами припинити цю проблему. Нещодавно поліція Торонто заарештувала банду викрадачів, що спеціалізуються на автомобілях преміум-класу, включаючи Lamborghini, Maybach та Ferrari. Імовірно, загальна сума вкраденого — 1,6 млн доларів.