X

Уряд США подарував Києву екскаватори та генератори для котелень та теплових станцій

Это оборудование и спецтехника позволит обеспечить киевлян теплом

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Києву в особі КП «Київтеплоенерго» спеціальну техніку та генератори для роботи на столичних котельнях та станціях теплозабезпечення. Як написав у Facebook, мер Києва Володимир Кличко, на безоплатній основі комунальникам передали 4 нових екскаватори-навантажувачі JCB та понад 130 дизельних генераторів.

Вже найближчим часом американська спецтехніка буде задіяна під час виконання аварійних робіт. Наразі у різних районах міста працюють 38 бригад «Київтеплоенерго». Щодня вони ліквідують 30-40 аварій на тепломережах. Нова техніка дозволить робити це швидше.

Генератори від USAID забезпечать безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури: котелень, станцій теплозабезпечення, диспетчерських та пунктів зв’язку. Окрім того, вони дозволять скоротити перерви у подачі тепла до квартир киян у разі аварій.

Читайте також:
Сніг у Києві допомагає прибирати унікальна компактна техніка

Також Кличко згадав, що цього року за сприяння USAID у Києві замінили 11 км тепломереж, пошкоджених внаслідок ракетного обстрілів. Для цього Уряд США передав столиці труби та обладнання на суму 1,3 млн. доларів. Це дозволило повернути тепло понад 20 000 киян у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському районах.