X

Представлено перший електричний Shelby Mustang

Тираж электрического спорткупе ограничен 100 единицами

У легендарного Shelby Mustang з’явилася повністю електрична версія — Shelby Mustang Mach-E GT. Наклад спеціального видання обмежений 100 одиницями на честь 100-річного ювілею Керролла Шелбі. Їх усі продадуть на європейському ринку. У дилерських центрах електричне спорткупе очікується у липні 2023 року.

Shelby Mustang Mach-E GT побудований на базі Ford Mustang Mach-E GT. Зовні електрична «дводверка» відрізняється новим капотом, решіткою радіатора, дверними порогами та корпусами бічних дзеркал заднього виду. Також купе дістався спеціально виготовлений карбоновий передній спліттер, розрахований для роботи на високих швидкостях. В цілому автомобіль виглядає практично ідентично концепту Shelby Mach-E, представленому на SEMA 2021 року.

Кузов купе прикрашений фірмовими смугами. Їздить «дводверка» на колісних дисках Shelby, кожен з яких легший за стандартний на 1,8 кг. Як підкреслюють у компанії, інженери багато зробили для зниження ваги автомобіля, але точних цифр не називають.

Єдине технічне оновлення пов’язане із підвіскою, але подробиць немає. Також немає інформації про силову установку Shelby Mustang Mach-E GT. Але для створення ефекту використання традиційного для Mustang двигуна V8 фахівці Shelby спільно з Borla розробили спеціальний саундтрек. Звук вихлопу, що нагадує Shelby GT500 із наддувом, транслюється через динаміки автомобіля. Також подбали про імітацію перемикання традиційної коробки передач.

Перетворення стандартного Ford Mustang Mach-E GT на електрокупе коштуватиме 24 900 євро, без вартості самого автомобіля. У Європі заводський спорткар коштує від 62 900 євро.

Читайте також:
Водій Ford Mustang забув зачинити двері, заїжджаючи в гараж заднім ходом (відео)