X

Представлений найменший Lexus із гібридною установкою

Після тривалої рекламної кампанії Lexus представив кросовер під назвою LBX. Він займе місце в лінійці виробника нижче UX і стане опосередкованою заміною неіснуючого хетчбека CT.

Компактна новинка розроблена спеціально для ринку Європи. Кросовер досягає в довжину 4190 мм при колісній базі 2580 мм. Ширина і висота становлять 1825 та 1545 мм відповідно. LBX виглядає стильно та сучасно. У нього контрастне забарвлення кузова, акуратні решітка радіатора, вузькі світлодіодні фари і задні ліхтарі, виконані у формі єдиного блоку. Їздить мініатюрний Lexus на 18-дюймових колесах.

В оснащення салону LBX увійшла 12,3-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з 9,8-дюймовим екраном і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистема з 13 динаміками і сабвуфером. Є широкий перелік систем допомоги водієві та помічників безпеки.

Читайте також:
Lexus випустить кросовер для конкуренції з BMW X7 – перше фото

Засновано новий кросовер на платформі GA-B. У рух його наводить гібридна установка на основі 1,5-літрового трициліндрового бензинового двигуна, який доповнений електродвигуном. Сумарна віддача складає 134 к.с. і 184 Нм крутного моменту. Цього достатньо для розгону до 100 км/год за 9,2 секунд. У виробництво новинку від Lexus запустять до кінця цього року, а у продаж він надійде на початку 2024 року.