X

Представлено найпотужніший Fiat Abarth

Мощность спортивного электрокроссовера Abarth 600e составляет 240 л.с.

Італійська компанія Abarth S.p.A., яка займається виробництвом спортивних автомобілів на базі Fiat, анонсувала електричний спорткар Abarth 600e. Це другий електромобіль та найпотужніша модель у лінійці бренду. Як повідомляється, його потужність складає 240 к.с., на 85 к.с. більше у порівнянні з меншим Abarth 500e.

Abarth 600e вийде обмеженою серією Scorpionissima у кількості 1949 екземплярів. Тираж новинки — це посилання на рік заснування компанії, якій цього року виповнюється 75 років. Всі автомобілі серії пофарбують у колір Hypersonic Purple. Над бічними порогами автомобіля — велика наклейка «Abarth», на передньому крилі — логотип скорпіона з неоново-зеленими акцентами. Також 600e дісталися 20,0-дюймові колісні диски з широкими шинами, посилена гальмівна система та механічний диференціал підвищеного тертя.

Abarth 600e — це не перший спорткар бренду, побудований на основі серійного Fiat 600. У 1950-х та 1960-х роках Abarth, на той час незалежна фірма з тюнінгу та автоспорту, побудувала кілька цікавих моделей на базі оригінального «шістсотого». Деякі з них були модифікованими кузовами Fiat 600 з двигунами більшого розміру. Інші, наприклад Fiat-Abarth 750, хизувалися обтічним кузовом від відомого талійського ательє Zagato.

Читайте також:
Тепер кросовер: новий Fiat Panda розсекретили до прем'єри (фото)

Динамічні характеристики та вартість Abarth 600e не поточнюються. Відомо, що на ринку США новинка не з’явиться. Американським клієнтам бренду доведеться обмежитися меншим Abarth 500e.