X

Представлений стильний конкурент Tesla Model X із запасом ходу 700 км (фото)

Американська компанія Lucid Motors на автошоу у Лос-Анджелесі презентувала стильний електричний кросовер під назвою Gravity. У компанії його позиціонують як конкурента Tesla Model X.

Трирядний кросовер Gravity приєднався до седана Air, представленого раніше. Він отримав обтічний кузов із плавними лініями, тонку світлодіодну оптику, широкий фактурний капот, скляний дах та великі колеса. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,24.

Салон нового Lucid Gravity просторий та комфортний. У оснащення увійшов 34-дюймовий вигнутий екран, розташований на панелі приладів, і окремий сенсорний дисплей. Електричний кросовер може бути шести та семимісним. У першій версії у другому ряду встановлені два окремі крісла, а у другій – зручний диван. Передні сидіння оснащені функцією вентиляції та підігріву. Оздоблення виконане зі шкіри.

Цілком характеристики нового кросовера в компанії не розкрили. Відомо, що розгін від 0 до 100 км/год займатиме 3,5 секунди. Силова установка дозволить буксирувати до 2722 кг та перевозити 680 кг вантажу. На одному заряді він зможе проїжджати до 708 км. Lucid Gravity продаватиметься з цільовою стартовою ціною менше 80 000 доларів, що аналогічно моделі X (вона починається з 79 990 доларів без урахування пільг). Старт виробництва новинки намічено на кінець 2024 року.

Читайте також:
Lucid Motors готує конкурента Tesla Cybertruck (фото)